Төп менюны асырға

Фред Астер (ингл. Fred Astaire; тулы исеме Фредерик Аустерлиц, ингл. Frederick Austerlitz); 10 май 1899 йыл — 22 июнь 1987 йыл) — Америка актёры, бейеүсе, хореограф һәм йырсы, Голливуд йондоҙо, кинолағы музыкаль жанрҙарҙың мәшһүр бер оҫтаһы. Уның театр һәм кинематографиялағы эшмәкәрлеге 76 йыл арауығын ала. Был осор эсендә Астер 31 музыкаль фильмда уйнай.

Фред Астер
Fred Astaire
Astaire, Fred - Never Get Rich.jpg
Студийная фотография, 1941 йыл
Исеме:

Фредерик Аустерлиц

Тыуған:

10 май 1899({{padleft:1899|4|0}}-{{padleft:5|2|0}}-{{padleft:10|2|0}})

Тыуған урыны:

Омаха, Небраска, АҠШ

Үлгән:

22 июнь 1987({{padleft:1987|4|0}}-{{padleft:6|2|0}}-{{padleft:22|2|0}}) (88 йәш)

Үлгән урыны:

Лос-Анджелес, АҠШ

Гражданлығы:

Америка Ҡушма Штаттары АҠШ

Һөнәре:
актёр, йырсы, бейеүсе
Карьера:

1904—1981

Йүнәлеше:

традиционная поп-музыка[d]

Наградалары:

Голливудтың дан аллеяһы, йондоҙ 6756

IMDb:

ID 0000001

Commons-logo.svg Фред Астер

Фред Астер исеме йыш ҡына 1933 йылдан алып 1949 йылға тиклем музыкаль комедия жанрын «баштүбән әйләндергән» 10 фильмда бергә төшкән Джинджер Роджерс исеме менән бергә телгә алына. Бергәләп төшкән тәүге фильмы — 1933 йылда төшөрөлгән «Риоға осоу» (рус. «Полёт в Рио», ингл. «Flying Down to Rio») фильмы була. 1934 йыл төшөрөлөп, Фред менән Джинджер төп ролдә уйнаған «Ирҙән айырылған шаянҡай» («Весёлая разведённая», «The Gay Divorcee») фильмы икенсеһе була.

Баланчин, Нуриев… кеүек XX быуаттың иң бөйөк бейеүселәренә лә уның йоғонтоһо көслө була. Бынан тыш, Фред Астер мюзикл жанрына иң ныҡ йоғонто яһаусы бейеүсе булып иҫәпләнә, айырыуса, кинола һәм телевидениела. Америка кино сәнғәте институты (Американский институт киноискусства) булдырған Голливуд тарихындағы мәшһүр кино йондоҙҙары исемлегендә ул бишенсе тора.

ФильмографияҮҙгәртергә

  • 1933 — «Танцующая леди» / Dancing Lady
  • 1933 — «Полёт в Рио» / Flying Down to Rio
  • 1934 — «Весёлая разведённая» / The Gay Divorcee
  • 1935 — «Роберта» / Roberta
  • 1935 — «Цилиндр» / Top Hat
  • 1936 — «Следуя за флотом» / Follow the Fleet
  • 1936 — «Время свинга» / Swing Time
  • 1937 — «Потанцуем?» / Shall We Dance
  • 1937 — «Девичьи страдания» / A Damsel in Distress
  • 1938 — «Беззаботные» / Carefree
  • 1939 — «История Вернона и Айрин Касл» / The Story of Vernon and Irene Castle
  • 1940 — «Бродвейская мелодия 40-х» / Broadway Melody of 1940
  • 1940 — «Второй хор» / Second Chorus
  • 1941 — «Ты никогда не будешь богаче» / You’ll Never Get Rich
  • 1942 — «Праздничная гостиница» / Holiday Inn
  • 1942 — «Ты никогда не была восхитительнее» / You Were Never Lovelier
  • 1943 — «До самого неба» / The Sky’s the Limit
  • 1945 — «Иоланта и вор» / Yolanda and the Thief
  • 1946 — «Безумства Зигфилда» / Ziegfeld Follies
  • 1946 — «Синие небеса» / Blue Skies
  • 1948 — «Пасхальный парад» / Easter Parade
  • 1949 — «Парочка Баркли с Бродвея» / The Barkleys of Broadway
  • 1950 — «Три коротких слова» / Three Little Words
  • 1950 — «Давайте потанцуем» / Let’s Dance
  • 1951 — «Королевская свадьба» / Royal Wedding
  • 1952 — «Красавица Нью-Йорка» / The Belle of New York
  • 1953 — «Театральный фургон» / The Band Wagon
  • 1955 — «Длинноногий папочка» / Daddy Long Legs
  • 1957 — «Забавная мордашка» / Funny face — Дик Эйвери
  • 1957 — «Шёлковые чулки» / Silk Stockings
  • 1959 — «На берегу» / On the Beach
  • 1961 — «В его приятной компании» / The Pleasure of His Company
  • 1962 — «Тридцать три несчастья» / The Notorious Landlady
  • 1964 — «Париж, когда там жара» / Paris — When It Sizzles
  • 1968 — «Радуга Финиана» / Finian’s Rainbow
  • 1969 — «Бег Мидаса» / Midas Run
  • 1974 — «Ещё один разок» / Just One More Time (камео)
  • 1974 — «Вот это развлечение!» / That’s Entertainment! (рассказчик)
  • 1974 — «Ад в поднебесье» / The Towering Inferno
  • 1975 — «Рёв льва снова» / The Lion Roars Again
  • 1976 — «Вот это развлечение!, часть 2» / That’s Entertainment, Part II (рассказчик)
  • 1976 — «Отважные доберманы» / The Amazing Dobermans
  • 1977 — «Сиреневое такси» / Un taxi mauve
  • 1981 — «История с привидениями» / Ghost Story
  • 1985 — «Джордж Стевенс: Поездка кинопроизводителя» / George Stevens: A Filmmaker’s Journey (документальный)

ҺылтанмаларҮҙгәртергә