Төп менюны асырға

Ғәлимов Айҙар Ғәни улы (23 февраль 1967 йыл) — йырсы, Башҡортостан Республикаһының (1995) һәм Татарстан Республикаһының (1996) атҡаҙанған артисы. Башҡортостан Республикаһының (2011) һәм Татарстан Республикаһының (2008) халыҡ артисы. Башҡортостандың Халыҡтар дуҫлығы ордены кавалеры (2017).

Айҙар Ғәлимов
150px
Төп мәғлүмәт
Тыуған

23 февраль 1967({{padleft:1967|4|0}}-{{padleft:2|2|0}}-{{padleft:23|2|0}}) (52 йәш)

Тыуған урыны

Ҡаҙағстан, Целиноград өлкәһе

Һөнәрҙәре

Йырсы

Жанрҙар

Эстрада

Коллективтар

«Айдар» театр-студияһы

Наградалар
Халыҡтар дуҫлығы ордены (Башҡортостан)
Башҡортостандың халыҡ артисы
Татарстандың халыҡ артисы

Башҡортостан (1995) һәм Татарстандың (1996) атҡаҙанған артисы

aidar.ru

Йөкмәткеһе

БиографияһыҮҙгәртергә

Айҙар Ғәни улы Ғәлимов Ҡаҙағстандың Целиноград (хәҙерге Астана) өлкәһе Мәҙәниәт ауылында 1967 йылдың 23 февралендә тыуған. Бер йылдан һуң ата-әсәһе Башҡортостандың Миәкә районы Оло Кәркәле ауылына күсеп ҡайта. Бала сағы шунда үтә.

1986 йылда Өфө автотранспорт техникумын тамамлай, һуңынан, әрме сафтарына саҡырылып, 7-се гвардия һауа-десант дивизияһында хеҙмәт итә.

1993 йылда Башҡорт дәүләт университетының юридик факультетын тамамлай. Икенсе юғары белемен Ҡазан дәүләт педагогия университетында ала.

Өфө ҡалаһында йәшәй. Рәсми вазифаһы — «"Айдар" театр-студияһы» яуаплылығы сикләнгән йәмғиәт директоры.

Ижади эшмәкәрлегеҮҙгәртергә

ДискографияҮҙгәртергә

  • 1996 — Туган көнең белән!
  • 1998 — Абага чәчәге
  • 1998 — Вакытларны булмый туктатып…
  • 1999 — Айдар 2000
  • 2000 — Сезнең белән 10 ел бергә
  • 2001 — Бәхет бит ул
  • 2002 — Яшәргә икән, яшәргә!
  • 2004 — Дәрвиш юлы
  • 2005 — Син — минем җанымның яртысы (CD/DVD)
  • 2005 — Еллар. Юллар. Жырлар (Live)
  • 2007 — Лучшие песни 1990—1995 (сборник)
  • 2008 — Син булганда…
  • 2008 — Моң артыннан моңлы сәяхәт (DVD)
  • 2009 — Гомер буйлап барам
  • 2010 — Безнең кино (DVD)
  • 2010 — Алтын коллекция 1990—2000, Алтын коллекция 2000—2010 (МРЗ)
  • 2011 — Сөю юлы (DVD)
  • 2013 — Бер мизгел (DVD)
  • 2014 — Язган язмышыбыз (СD)

Йәмәғәт эшмәкәрлегеҮҙгәртергә

Маҡтаулы исемдәре һәм башҡа бүләктәреҮҙгәртергә

Йырсы матбуғаттаҮҙгәртергә

  • Низамова Р. Халыктан аерылгысыз җырчы. «Кызыл таң» гәзите,2017 йыл, 23 февраль[3].
  • Романов В. 23 февраля «золотой» юбилей Айдара Галимова. «Башинформ» мәғлүмәт агентлығы, 2017, 23 февраль. (рус.)[4]
  • Галиев Д. Будни и праздники Айдара Галимова. Статус дедушки для певца дороже всех наград. Улыбчивый и доброжелательный на концертах, таким же он остается и в жизни. «Республика Башкортостан» гәзите, 2017, 21 февраль[5].

ИҫкәрмәләрҮҙгәртергә

ҺылтанмаларҮҙгәртергә