Рәхимов Таһир Тимерхан улы

театр һәм кино актеры

Рәхимов Таһир Тимерхан улы (25 сентябрь 1953 йыл) — театр һәм кино артисы. 1971—1972 һәм 1974—1976 йылдарҙа Башҡорт дәүләт ҡурсаҡ театры, 1993 йылдан — Мәскәүҙең «П. Фоменко оҫтаханаһы» театры актёры. Рәсәй Федерацияһының атҡаҙанған артисы (2007), «Чайка» театр премияһы лауреаты (2004).

Рәхимов Таһир Тимерхан улы
Зат ир-ат
Гражданлыҡ иле  СССР
 Рәсәй
Тыуған көнө 25 сентябрь 1953({{padleft:1953|4|0}}-{{padleft:9|2|0}}-{{padleft:25|2|0}})[1] (70 йәш)
Тыуған урыны Стәрлебаш районы, Башҡорт АССР-ы, РСФСР, СССР[2]
Һөнәр төрө актёр
Маҡтаулы исемдәре һәм башҡа бүләктәре

Биографияһы үҙгәртергә

Таһир Тимерхан улы Рәхимов 1953 йылдың 25 сентябрендә Башҡорт АССР-ының Стәрлебаш районы Стәрлебаш ауылында тыуған. 1993 йылдан Мәскәүҙең «П. Фоменко оҫтаханаһы» театры актёры.

Ижады үҙгәртергә

«Пётр Фоменко» театрында үҙгәртергә

  • «Бүреләр һәм һарыҡтар» (рус.Волки и овцы) ― Чугунов

• «Ун икенсе төн» (Двенадцатая ночь) ― Мальволио • «Күбәләк» (Мотылёк) ― Капитан • «Өс бер туған ҡыҙ» (Три сестры) ― Кулыгин • «Шайо аҡылһыҙы» (Безумная из Шайо) ― Альм күпере ҡотҡарыусыһы • «Ҡырағайҙар» (Варвары) ― Редозубов • «III дәрәжә Владимир» (Владимир III степени) ― Христофор Петрович Бурдюков • «Етди булыу нисек әһәмиәтле» (Как важно быть серьёзным) ― Табиб Чезюбл • «Ауылда бер ай» (Месяц в деревне) ― Большинцов • «Мажара» (Приключение) ― француз илсеһе • «Чичиков. Үлгән йәндәр. Икенсе том» ― Самосвистов • «Шау-шыу һәм асыу» (Шум и ярость) ― Джейсон

Фильмография үҙгәртергә

  • 2014 ― Сит һуғыш (рус. Чужая война)
  • 2014 ― Куприн. Бәрелеш (рус. мини-сериал) ― Рыбников
  • 2012 ― Космонавтика
  • 2011 ― Афганистан. Кире ҡайтмау нөктәһе (рус.  Афганистан. Точка невозврата)
  • 2011 ― Ир-туғандар (рус. Братья) (кыска метражлы)
  • 2011 ― Гөнаһтан арыныу (рус. Искупление)
  • 2011 ― Мираҫсы (рус. Наследница) (сериал) ― Роман Шаповалов
  • 2011 ― Ҡояшта алйығандар 2 (рус. Утомленные солнцем 2: Цитадель)
  • 2010 ― Төп версия (рус. Основная версия) (сериал) ― Тенгиз, юлбаҫар
  • 2010 ― Бандалар (рус. Банды) (сериал) ― Сильвер, юлбаҫарҙар башлығы
  • 2010 ― Тотоп ҡарауға (рус. На ощупь) ― Юлбаҫар
  • 2010 ― Туғандар 3 (рус. Братаны 3) (сериал) ― Сан Саныч
  • 2010 ― Тән һаҡсыһы 3(рус. Телохранитель 3) (сериал) ― Ефрем
  • 2010 ― Ҡояшта алйығандар 2 (рус. Утомленные солнцем 2: Предстояние)
  • 2009 ― Исаев (рус. сериал) — Сорокин
  • 2009 ― Ялтырауҙар (рус. Отблески) (сериал) ― Кәримов
  • 2009 ― Петя теге дөнъяға барыу юлында (рус. Петя по дороге в царствие небесное) ― эпизод
  • 2009 ― Көртлөк 2 (рус. Глухарь 2) (сериал) ― наркодилер
  • 2008 ― Еңелмәҫ (рус. Непобедимый) ― полковник Козырев
  • 2008 ― Детектив туғандар (рус. Братья детективы) (сериал)
  • 2008 ― Тотҡон (Пленный) ― Гуров
  • 2008 ― Пистолетһыҙ кеше (рус. Человек без пистолета) ― Леонид Пономарёв
2008 ― Плюс бер (рус. Плюс один)

2008—2010 ― Ранеткалар (рус. сериал) ― Кәримованың туғаны 2007 ― Дауамы бар (рус. Продолжение следует) (сериал) 2007 ― Фәрештә артынан ҡыуыу (рус. Погоня за ангелом) (сериал) 2007 ― Бик тиҙ был номерға (рус. Срочно в номер) ― Аликбек

  • 2007 ― Ленин васыяты (Завещание Ленина) (сериал) ― эпизод
  • 2006 ― Плакат (ҡыҫҡа метражлы)
  • 2006 ― Ирекле йөҙөү (Свободное плавание) ― ярлы
  • 2005 ― Кукоцкий казусы (Казус Кукоцкого) (сериал) ― физкультура уҡытыусыһы
  • 2005 ― Хиромант (сериал) ― майор
  • 2005―2008 ― Аэропорт (сериал) ― Роман Артурович Кузьменюк
  • 2004 ― Һуҡыр (Слепой) (сериал) ― юлбаҫар
  • 2004 ― Йыраҡ юлда йөрөүселәр 2 (Дальнобойщики 2) (сериал)
  • 2004 ― Штрафбат (сериал) ― Мостафа
  • 2003 ― Бер бөтөн бәхетле ауыл (Одна абсолютно счастливая деревня) (телеспектакль)
  • 2003 ― Стилет (сериал)
  • 2003 ― Антикиллер 2: Антитеррор ― эпизод
  • 2003 ― Ватан көтә (Родина ждёт) (сериал)
  • 2003 ― Истирәхәт ҡылыу (Прогулка) ― ҡарауылсы
  • 2001 ― Гражданин начальник (сериал) ― Рәхимов
  • 1997 ― Полицейский һәм урлаусылар ("Полицейский и воры") ― урам һепереүсе
  • 1991 ― Белкин яҙмалары: Табут яһаусы (Повести Белкина: Гробовщик) ― ярлы
  • 1991 ― Афган һынауы (Афганский излом) ― эпизод[1]

Иҫкәрмәләр үҙгәртергә

Һылтанмалар үҙгәртергә