Исламғолов Илдар Ғәли улы

кино режиссеры, сценарист һәм продюсер

Исламғолов Илдар Ғәли (2 ғинуар 1969 йыл, Өфө) — совет һәм Рәсәй театр һәм кино режиссёры, сценарист һәм продюсер.

Исламғолов Илдар Ғәли улы
Заты ир-ат
Гражданлығы Flag of the Soviet Union.svg СССР
Flag of Russia.svg Рәсәй
Тыуған көнө 2 ғинуар 1969({{padleft:1969|4|0}}-{{padleft:1|2|0}}-{{padleft:2|2|0}}) (52 йәш)
Тыуған урыны СССР, Өфө провинцияһы, Өфө
Һөнәр төрө сценарий яҙыусы, кинорежиссёр

БиографияһыҮҙгәртергә

Исламғолов Илдар Ғәли улы 1969 йылдың 2 ғинуарында Өфө ҡалаһында тыуа.

14 йәшендә театр студияһына килә һәм яҡтыртыусынан башлап тауыш режиссёры ла була, спектаклдәргә музыка ла һайлай. Театр студияһында 10 йыл эшләп, ул тиҫтәнән ашыу роль тыуҙыра, Олег Кошевойҙы ла уйнай. Хәрби хеҙмәттән ҡайтҡас, Өфө дәүләт сәнғәт институтына уҡырға инә.

1995 йылда Өфө дәүләт сәнғәт институтының (режиссёрлыҡ факультеты, Р. В. Исрафилов курсы) драма режиссураһы бүлеген тамамлай.

1997 йылда уйын фильмы режиссёры һөнәре буйынса ВГИК (Б. Б. Мансуров һәм В. З. Довгань курсы) тамамлай.

19971998 йылдарҙа — «Слово» продюсер компанияһында, 20002013 йылдарҙа «Йәйғор» киностудияһында эшләй.

2007 йылда — «Первый канал (Россия)» компанияһында.

2014 йылдан — «Глория пикчерс» кинокомпанияһы»нда режиссёр.

Театрҙа режиссёрлыҡ эшеҮҙгәртергә

ФильмографияһыҮҙгәртергә

РежиссерҮҙгәртергә

  • 1996 — «Две далёкие-близкие зимы»
  • 2001 — «Условный рефлекс»
  • 2003 — «18 лун»
  • 2004 — «Шутка ангела»
  • 2005 — «Коси и забивай»
  • 2008 — Принцесса цирка (телесериал)
  • 2011 — «Любовь из прошлого»

СценаристҮҙгәртергә

  • 2001 — «Условный рефлекс»
  • 2003 — «18 лун»
  • 2005 — «Коси и забивай»

ПродюсерыҮҙгәртергә

  • 2001 — «Условный рефлекс»
  • 2003 — «18 лун»
  • 2004 — «Шутка ангела»
  • 2005 — «Коси и забивай»

ИҫкәрмәләрҮҙгәртергә

ҺылтанмаларҮҙгәртергә