Брик Евгения Владимировна

Рәсәй кино һәм театр актрисаһы

Евге́ния Влади́мировна Брик (тыуған — Хири́вская[1]; 3 сентябрь 1981 йыл, Мәскәү, РСФСР, СССР — 10 февраль 2022 йыл, Лос-Анджелес, Калифорния, АҠШ) — Рәсәй кино һәм театр актрисаһы. «Стиляга» (2008), «Географ глобус пропил» (2013), «Оттепель» (2013), «Ёлки 1914» (2014), «Адаптация» (2017), «Любовницы» (2019) фильмдары һәм сериалдарында ҡатнашыуы уның популярлығына килтерҙе[2]. "Алтын бөркөт" премияһы лауреаты (2020), "Ника" (2009) премияһына номинант. Кинорежиссёр Валерий Тодоровскийҙың ҡатыны (2006).

Евгения Брик
рус. Евгения Владимировна Хиривская
Евгения Брик на Одесском международном кинофестивале, июль 2013 года
Евгения Брик на Одесском международном кинофестивале, июль 2013 года
Исеме

Евгения Владимировна Хиривская

Тыуған көнө

3 сентябрь 1981({{padleft:1981|4|0}}-{{padleft:9|2|0}}-{{padleft:3|2|0}})

Тыуған урыны

Москва, РСФСР, СССР

Вафат көнө

10 февраль 2022({{padleft:2022|4|0}}-{{padleft:2|2|0}}-{{padleft:10|2|0}}) (40 йәш)

Вафат урыны

Лос-Анджелес, Калифорния, США

Гражданлығы

Рәсәй Рәсәй

Һөнәре

актриса

Карьераһы

20012020

IMDb

ID 1523478

Commons-logo.svg Брик Евгения Владимировна Викимилектә

БиографияһыҮҙгәртергә

1981 йылдың 3 сентябрендә Мәскәүҙә тыуған. Исеме атай яғынан олатаһы - элекке журналист Евгений Абрамович Крейн хөрмәтенә бирелә. 2006 йылдан ул атаһы яғынан ҡарт өләсәһе Софья Брик хөрмәтенә — сәхнә псевдонимы итеп ала ("«Стиляги» фильмында төшкәндә фамилияны алмаштырыу хаҡында уйландым" тип һөйләгән[3])[2][4]. Атаһы математик була, әсәһе иһә «оҙаҡ ваҡыт актриса булырға хыяллана»[2][⇨]. Йылдар үткәс,"Мине яраталар ине, әсәйем, атайым өләсәйем менән олатайым өсөн йыһан үҙәге булдым. Һәм һәр ғаиләлә лә шулайҙыр тип уйланым"»[3]. мин күңелемә хуш килдем, Һәм мин, бөтәбеҙҙең дулай, тип уйлағайным». Ата-әсәһенең киноман булыуын һәм йыш ҡына театрға йөрөүен хәтерләгән[4].

Биш йәшендә Евгенияны Кузнецкий Мост урамындағы Дөйөм Союз кейем модаһы йортонда манекенщик итеп һайлайҙар. Инглиз телен тәрән өйрәнгән гимназияла уҡыған, һуңынан М. С. Щепкин исемендәге Юғары театр училищеһына күскән. Мстислав Ростропович исемендәге музыка мәктәбенең фортепиано класын тамамлаған. Шулай уҡ психология курстары үткән[5].

2004 йылда Рәсәй театр сәнғәте академияһын (Збруев Александр Викторович оҫтаханаһы) тамамлаған. 2006 йылдың башында һәм 2008 йылдың аҙағында Олег Битов менән бергә «Маяҡ» радиоһында төнгө программаны алып барыусы булып эшләй[1]. Актриса йөклө булыуы һәм ҡыҙы тыуыуы сәбәпле был эшмәкәрлеген ҡалдыра.

«Стилягалар» фильмы донъя күргәндән һуң Евгения Брик булараҡ билдәле булды. Евгения әйтеүенсә, ул яңғыраш йәһәтенән псевдоним алырға булған. Рәсми документтарҙа тәүге фамилияһын ғүмере буйына һаҡлап ҡалған[6]. 2014 йылдың февралендә Maxim журналында фотоһы баҫыла[7].

2015 йылдың июль уртаһында Дима Биландың «Не молчи» йырына клибында төп ролде уйнай, ә ҡыҙы ролендә Даун синдромы сирле 8 йәшлек Ника Кириллова сығыш яһай[8]. Наталья Водянова, Дима Билан һәм Яна Рудковская клипта камео булараҡ төшкән. Алексей Голубев клиптың режиссёры була[9][10].

ҒаиләһеҮҙгәртергә

Атаһы - Владимир Евгеньевич Крейн[11], физика-математика фәндәре кандидаты, Бөтә Союз ғилми-тикшеренеү кинофотоинституты хеҙмәткәре, кинофототехника өлкәһендә бер нисә патент авторҙашы, доцент, институтта физика һәм информатиканан уҡытҡан[12], доцент, преподавал физику и информатику в институте[5]. Евгенияға 18 йәш булғанда, оҙаҡ ауырығандан һуң 50 йәшендә вафат була[6].

Әсәһе - Галина Хиривская (Евгенияның тәүге фамилияһы ла шундай булған)[3]). Һеңлеһе - Валерия Крейн (1992 йылдың 10 сентябрендә тыуған), [11][13], Сергей Рамзға кейәүгә сыҡҡан.

2006 йылдан ире - кинорежиссёр Валерий Тодоровский (1962 йылда тыуған), улар 2002 йылда («Закон» сериалын төшөргәндә) таныштылар[3])[5]. 2008 йылдан алып улар даими рәүештә Лос-Анджелеста йәшәгән[2]. Рәсәйгә ирле-ҡатынлы эш буйынса килә торған була[14][15][16]. Нью-Йоркта 2009 йылдың авгусында ир менән ҡатындың Зоя исемле ҡыҙ балаһы тыуған[17][18].2016 йылда Зоя Тодоровская «Оа» Америка сериалында уйнай башлай. В 2016 году Зоя Тодоровская дебютировала в американском сериале «Оа»[19]. Шулай уҡ ул В. Тодоровскийҙың «Одесса» драмаһында төшкән[20].

ВафатыҮҙгәртергә

Евгения Брик 2022 йылдың 10 февралендә, 41-се йәшендә, оҙаҡ ауырығандан һуң вафат булды[21]. Уның вафаты тураһында журналист Катерина Гордеева Facebook-аккаунтында хәбәр итте[2][22]. Актриса Юлия Ауг һүҙҙәренә ярашлы, Брик үлеменә онкологик ауырыу сәбәпсе булған[23][24][25][26].

Танылыуы һәм маҡтаулы исемдәреҮҙгәртергә

  • 2003[1] — «Мәскәү эргәһе элегияһы» телефильмындағы роль өсөн IV «Сполохи» телевизион кинофестиваленең (Архангельск ҡалаһы) «Иң яҡшы дебют» номинацияһы буйынса алған наградаһы.
  • «Стиляги» фильмындағы роле өсөн MTV Russia Movie Awards «Лучший кинозлодей года» «Йылдың иң яҡшы киноуҫалы» номинацияһы бүләге.
  • 2009 — «Стиляги» фильмында икенсе пландағы иң яҡшы ҡатын-ҡыҙ роле өсөн «Ника» премияһына номинация.
  • 2019 — «Пилот» сериалдар фестивалендә телевизион сериал пилотының («Балалар») иң яҡшы актрисаһы [27].

Театрҙағы ролдәреҮҙгәртергә

  • «Современник» театрында «Посвящается Ялте» фильмында ике ролдә уйнай: малай һәм ҡатын-ҡыҙ[5].
  • «За закрытой дверью».

ФильмографияһыҮҙгәртергә

Йыл Исеме Роль
2001 ф Интересные мужчины ҡыҙ
2002 с Марш Турецкого Анастасия Китаева
2002 тф Подмосковная элегия Ляля
2003 с Каменская 3 Оксана
2004 с Мужчины не плачут Лидия Холодова
2004 ф Тариф на любовь Юлияның әхирәте
2005 с Бухта Филиппа Анастасия Громова
2005 с Матрёшки / Matroesjka's Калинка
2006 ф Граф Монтенегро Славка
2006 ф Вызов Наташа
2007 ф Тиски Тая
2008 тф Любовь как мотив Дина Олеговна, Галина Васильевнаның ҡыҙы һәм Павелдың ҡатыны
2008 ф С. С. Д. Яна
2008 ф Стиляги Катя, курс комсоргы
2009 с Предлагаемые обстоятельства Инга
2010 ф Белое платье Ирина
2010 ф Взрослая дочь, или Тест на… Марина
2011 с Время для двоих Ольга
2011 с Доставить любой ценой Анастасия Петровна
2012 с Дорога на остров Пасхи Ксения Соболева, Олегтың һөйгәне
2012 ф Соло на саксофоне дочь Владислав Лавровтың ҡыҙы
2012 с Легавый Лена
2012 ф Revolve]] Anael
2012 с Мама-детектив Саша, Макстың һөйгән ҡыҙы
2013 ф Географ глобус пропил Кира Валерьевна, немец теле уҡытыусыһы
2013 с Оттепель Лариса
2013 ф Тёмный мир: Равновесие Лиза
2014 ф Не покидай меня (телесериал) Вероника Кремис, кесе лейтенант
2014 ф Ёлки 1914 Белла
2014 с Умельцы Наталья
2014 с Долгий путь домой (телесериал) Дина
2014 ф Москва никогда не спит Катя
2015 с Эти глаза напротив (телесериал) Валерий Ободзинскийҙың ҡатыны
2016 ф Пятница Лена
2017 с Адаптация (телесериал) Марина Потеряева
2017 с Оптимисты (телесериал) Галина
2017 с Детки (телесериал) эпизодик күренештә
2017 с Садовое кольцо (телесериал) Анна
2018 ф За сутки до финала нәфис һүҙ оҫтаһы
2018 с Дети (телесериал) Дуня
2018 с Романовы (телесериал) / The Romanoffs Катрина
2019 ф Любовницы Анна
2019 ф Одесса Мира
2020 с Бомба (сериал) Анна Николаевна Галеева
2020 с Фантом (телесериал) Вера Хабарова, РФ Тәфтиш комитеты тәфтишсеһе

ИҫкәрмәләрҮҙгәртергә

  1. 1,0 1,1 1,2 Евгения Хиривская (билдәһеҙ). Киноафиша. Дата обращения: 26 август 2012. Архивировано 19 октябрь 2012 года.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 Евгения Брик: жизнь и любовь, болезнь и смерть звезды «Стиляг» и «Оттепели», фото
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Евгения Брик: «Двери лифта закрылись, повалил дым... «Валер, мы отсюда не выйдем!» — сказала я мужу» - 7Дней.ру
  4. 4,0 4,1 Евгения Брик: «Адаптация» — это позитивное настроение и смех до морщин  (рус.), Сайт «Комсомольской правды» (15 февраль 2017). 17 февраль 2017 тикшерелгән.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 Евгения Брик (билдәһеҙ). tvkultura.ru. Дата обращения: 17 февраль 2017. Архивировано 17 февраль 2017 года. 2017 йылдың 17 февраль көнөндә архивланған.
  6. 6,0 6,1 Интервью с Евгенией Брик. Дата обращения: 14 февраль 2022. Архивировано 14 февраль 2022 года.
  7. Евгения Брик. Дата обращения: 17 февраль 2017. Архивировано 18 февраль 2017 года.
  8. «С таким ребёнком можно быть абсолютно счастливой»  (рус.). 8 май 2017 тикшерелгән.
  9. «Не молчи»: Дима Билан и Наталья Водянова представили первый в России клип о людях с особенностями развития (билдәһеҙ). sakhaasia.ru. «Дети Саха-Азия»: Международный детский фонд. Дата обращения: 16 февраль 2017. Архивировано 23 март 2017 года.
  10. «Не молчи»: премьера социального клипа Димы Билана и Натальи Водяновой. 16 февраль 2017 тикшерелгән. 2017 йылдың 6 март көнөндә архивланған.
  11. 11,0 11,1 Екатерина Филимонова. Интервью с Евгенией Брик в 7дней.ру
  12. Проекционная система (1987)
  13. Валерия Крейн. Дата обращения: 14 февраль 2022. Архивировано 14 февраль 2022 года.
  14. Личная жизнь звёзд сериала (билдәһеҙ) (недоступная ссылка). ftimes.ru. Дата обращения: 17 февраль 2017. Архивировано 17 февраль 2017 года. 2017 йылдың 17 февраль көнөндә архивланған.
  15. Евгения Брик об «Оттепели», дочери и жизни в Лос-Анджелесе. 17 февраль 2017 тикшерелгән.
  16. Викторова, Ирина. Просила у Санты здоровья, Сайт «Комсомольской правды» (13 февраль 2022).
  17. «Правда 24»: Евгения Брик о съёмках в фильме «Москва никогда не спит» — Москва 24, 20.08.2015
  18. Сергей Телебукин. Жена Тодоровского родила дочь (билдәһеҙ) (недоступная ссылка). Издательство «Мир новостей». Дата обращения: 25 ноябрь 2012. Архивировано 28 октябрь 2012 года. 2012 йылдың 28 октябрь көнөндә архивланған.
  19. Семь дней ТВ-программа No44/2017 — Google Books
  20. Какое будущее ждет дочь умершей актрисы Евгении Брик
  21. Умерла актриса Евгения Брик. Дата обращения: 13 февраль 2022. Архивировано 13 февраль 2022 года.
  22. Катерина Гордеева о смерти Евгении Брик. Дата обращения: 11 февраль 2022. Архивировано 11 февраль 2022 года.
  23. Стали известны подробности смерти актрисы Евгении Брик (билдәһеҙ). РИА Новости. Дата обращения: 11 февраль 2022.
  24. Умерла звезда фильма «Стиляги» Евгения Брик. Дата обращения: 13 февраль 2022. Архивировано 13 февраль 2022 года.
  25. Стало известно место прощания с Евгенией Брик
  26. Семья определилась с местом похорон Евгении Брик
  27. Пилот 2019: жюри выбрало «Спи со мной», а зрители – «Родительский комитет» (билдәһеҙ). www.proficinema.ru. Дата обращения: 23 август 2021. Архивировано 23 август 2021 года.

ҺылтанмаларҮҙгәртергә

Ҡалып:Премия «Золотой орёл» за лучшую женскую роль второго плана